<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2022 613

"Українці праві, бо захищають свою землю": верховний лама Калмикії виступив із критикою війни Путіна

Верховний лама назвав непотрібною війну, яку розв'язала РФ, особливо у ХХІ столітті.

30e2a07182e0488aff8e5006ba35ff50_03.10.22

Верховний лама Калмикії Тело Тулку Рінпоче заявив, що правда у війні - на боці України, оскільки вона захищає свою землю і свій народ. Це перший публічний виступ настільки високого рівня від лідера поширених у Росії конфесій. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Кавказ.Реалії".

Верховний лама назвав непотрібною війну, яку розв'язала РФ, особливо у ХХІ столітті.

"Всі хочуть жити мирно, спокійно, кожна країна хоче розвиватися... Думаю, що українська сторона, звичайно, справді права – вона захищає свою країну, свою землю, свою правду, свою Конституцію, свій народ. Дуже складно сказати і прийняти, що Росія права. Це дуже важко сказати, це я не можу", – заявив Тело Тулку Рінпоче.

Релігійний лідер пояснив, що весь цей час не хотів коментувати війну РФ проти України, щоб "не псувати стосунки між владою та нашими буддистами".

Верховний лама вважає, що лідери буддійських громад Росії, які публічно підтримують війну проти України, насправді навряд чи так вважають щиро, якщо є справжніми буддистами.

Нагадаємо, 24 вересня колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж звернувся до жителів країни-агресорки Росії і закликав їх не боротися проти українців. На тлі часткової мобілізації, оголошеної президентом РФ Володимиром Путіним, політик запропонував бурятам, тувинцям та калмикам тікати до Монголії, щоб уникнути примусового призову. Він також закликав російських військових, які перебувають на території України, не стріляти у місцевих жителів та не забирати у них свободу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Українці праві, бо захищають свою землю": верховний лама Калмикії виступив із критикою війни Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
03.10.2022 613
Еще материалы раздела «Світ»