<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Росія
04.10.2022 669

Аналітики ISW заявили, що Кадиров і Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна

Після того, як українські захисники звільнили від окупантів Лиман, що у Донецькій області, глава Чечні Рамзан Кадиров і власник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин розкритикували військове командування РФ.

gettyimages_1235196241_2_1300x820_1_1300x_04.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що заяви двох силовиків 1 жовтня справили глибокий вплив на російський інформаційний простір. Разом вони зламали наратив Кремля, який намагався пом’якшити удар поразки навколо Лимана.

"До заяви Кадирова федеральні ЗМІ переважно висловлювали надію на те, що новомобілізовані війська та розгорнуті підкріплення можуть або утримати лінію, або провести контратаки найближчим часом. Але ток-шоу на федеральних каналах негайно підхопили заяви Кадирова-Пригожина, що спонукало коментаторів у прямому ефірі посилити критику вищого військового командування" - пояснили в ISW.

Заяви Кадирова та Пригожина, вказують американські фахівці, публічно підривають авторитет президента РФ Володимира Путіна.

"Путін, ймовірно, відповідальний за рішення не тільки не посилювати Лиман, але й намагатися його утримати - факти, які відомі принаймні кільком людям із його найближчого оточення. Таким чином, прямий напад Кадирова на [генерал-полковника Олександра] Лапіна є непрямим нападом на Путіна, усвідомлює це Кадиров чи ні", - наголосили в Інституті вивчення війни.

Аналітики додали, що "Путін і його рупори були вкрай небагатослівними щодо діяльності військових командувачів або їхніх замін, що робить заяву Кадирова та її відлуння Пригожина особливо помітними".

Нагадаємо, в ISW інформували, що поразки в Харківській області та Лимані у поєднанні з неспроможністю ефективно провести часткову мобілізацію докорінно змінюють російський інформаційний простір.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аналітики ISW заявили, що Кадиров і Пригожин публічно підірвали авторитет Путіна 5.00 5 1
Політика / Росія
04.10.2022 669
Еще материалы раздела «Росія»