<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2022 348

США підготували новий пакет військової допомоги Україні

Сполучені Штати Америки підготували для України новий пакет військової допомоги на $625 млн, до якого увійдуть чотири системи залпового вогню HIMARS.

Про це пише Reuters з посиланням на два джерела.

Про нього мають оголосити уже в вівторок, 4 жовтня, кажуть співрозмовники агентства.

28 вересня США оголосили про додаткову допомогу Україні на $1,1 млрд в рамках ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає постачання 18 HIMARS і боєприпасів до них, але у перспективі кількох років.

Новий пакет буде оформлений розпорядженням президента (Presidential Drawdown Authority – PDA), який дозволяє передати Україні обладнання швидко. Крім HIMARS, у ньому будуть боєприпаси, міни та броньовані машини із захистом від мін.

Це буде перший пакет військової допомоги від США після оголошеної Росією анексії окупованих територій чотирьох українських областей.

Оценка материала:

5.00 / 1
США підготували новий пакет військової допомоги Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
04.10.2022 348
Еще материалы раздела «Україна»