<
НОВИНИ ДНЯ: У неділю Україну омиє дощами: прогноз погоди на 16 червня  Обмеження повноваженнь ТЦК: у Міноборони прокоментували ініціативу  Чи з’являться в "Резерв+" повістки на ВЛК: в Міноборони дали пояснення  Путін намагається схилити Захід до поступок, що порушують суверенітет України, - ISW  Синоптики дали прогноз на 16 червня в Україні  Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися всі новини дня
Політика
Україна
06.10.2022 556

Окупанти зламалися і відступають: експерт розповів, як ЗСУ проводять контрнаступ "малою кров'ю"

На відміну від Сватового на Луганщині, куди окупанти кидають всіляких "чмобіків", на південь вони перекинули свої найдієздатніші регулярні частини.

ef1abe0c5920406ffe1842790fc8af9d_06.10.22

На півдні України воюють найбоєздатніші регулярні частини російської армії, проте, попри це, ЗСУ успішно контратакують на цьому напрямку. Пише ТСН. 

Про це заявив військовий аналітик Ігаль Левін у слоті "1+1" в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"На відміну від Сватового на Луганщині, куди кидають всіляких "чмобіків", на південь вони перекинули свої найдієздатніші регулярні частини – залишки тієї регулярної армії, яка воює ще від початку повномасштабного вторгнення. Там, до речі, і сумнозвісні десантники ВДВ, які ще на півночі країни воювали. Морпіхи, прості регулярні підрозділи", – каже експерт.

Проте на Херсонщині, особливо на правобережній частині, росіяни перебувають у скрутному становищі. Зокрема, через знищення мостів, логістичних маршрутів і похолодання.

"У них немає ні зимового забезпечення, і не передбачається. Ніякий підрозділ не може воювати вічно, є таке поняття як міцність. Вони просто зламалися і відступають. Це дуже добре для України, тому що ви проводите контрнаступ в реаліях, коли підрозділи ворога зламалися, тікають і кидають техніку. Зокрема, було захоплено 9 танків Т-62. Коли ворог кидає техніку, це означає, що він тікає, а не організовано відступає. Контрнаступ відбувається "малою кров'ю", – зазначає Ігаль Левін.

Нагадаємо, австралійський генерал Мік Раян розповів про контрнаступ ЗСУ на півдні. За його словами, армія РФ зазнала найбільшої поразки від часів Другої світової.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти зламалися і відступають: експерт розповів, як ЗСУ проводять контрнаступ "малою кров'ю" 5.00 5 1
Політика / Україна
06.10.2022 556
Еще материалы раздела «Україна»