<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2022 870

У Росії серед мобілізованих починається заколот: новобранці відмовляються їхати на війну і влаштовують бійки з командирами

Понад 100 мобілізованих з Брянської області РФ, які зараз перебувають у білгородському селищі Солоти, відмовилися їхати на війну з Україною

cf1ef7ed690bf3612d9cc5e6fba0c0fe_06.10.22

Цих російських вояків збираються кинути відбивати нещодавно звільнений ЗСУ Лиман. Хоча з попередньої брянської групи чисельністю також близько 100 людей, з України повернувся лише один, і зараз він перебуває у шпиталі. Пише ТСН. 

Про це повідомляє російське видання SOTA.

Вся "навчальна підготовка" мобілізованих водночас звелася до одноразової стрілянини на полігоні в Солоті, який відомий тим, що на ньому загинули призовники, смерті яких намагаються видати за суїцид.

Водночас раніше мобілізованим обіцяли спочатку місячне навчання в Клинцях, а потім відправку на кордон Брянської області, а не на фронт. Тепер їх змушують підписати контракт, спокушаючи великими зарплатами, але погоджуються на це лише одиниці.

Крім того, мобілізованим погрожує саме військове керівництво, мовляв, у разі відмови штурмувати Лиман з них знущатимуться або відправлять до в'язниці.

Водночас, пише видання, "збурення" в мобілізованих лавах починається по всій Росії. Так, нещодавно свіжомобілізовані росіяни напали на підполковника, який назвав їх "м'ясом", у підмосковному Алабіні побили контрактників, які намагалися ввести у взаємини з новобранцями елементи дідівщини, а в Єланському навчальному центрі просто влаштували п'яні бійки, у результаті яких загинули троє людей.

Раніше повідомлялося, що мобілізовані громадяни РФ відмовляються воювати, посилаючись на "жахливе" ставлення їхніх "офіцерів" та умови перебування під час служби. Зокрема, бунт влаштували мобілізовані зі столиці РФ. Їх відправили служити в Таманську дивізію, ніяк офіційно не оформивши.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії серед мобілізованих починається заколот: новобранці відмовляються їхати на війну і влаштовують бійки з командирами 5.00 5 2
Політика / Світ
06.10.2022 870
Еще материалы раздела «Світ»