НОВИНИ ДНЯ: Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2022 516

Росія має дилему на Херсонщині: битися чи відступити за Дніпро

Влада Росії наразі стоїть перед дилемою: відвести бойові сили на Херсонщині за Дніпро чи залишатися і захищатися до останнього.

fd8e08fda85a44b0eaa78192fa4a2f16_07.10.22

Відведення сил зробить для російського війська більш надійною оборону решти окупованих територій Херсонської області. Якщо ж армія РФ не відступить — це піде на користь її політичним інтересам. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

"Збройні Сили України розпочали новий етап наступальних дій у Херсонській області. Просуваючись на південь, українські підрозділи просунули лінію фронту ще на 20 км, досягнувши східного берега Інгульця та західного берега Дніпра, але ще не загрожуючи основним російським оборонним позиціям", — йдеться у повідомленні британської розвідки.

Російські командири, ймовірно, вбачатимуть загрозу для напрямку Нової Каховки як одну з найбільш актуальних проблем.

Пошкоджена переправа через Дніпро в цьому районі залишається одним із небагатьох доступних для них шляхів для поповнення сил.

За даними розвідників, Росія направила більшу частину своїх повітряно-десантних сил зі значною нестачею особового складу для захисту Херсона.

Раніше західні аналітики писали, що окупанти на Херсонщині приречені через вдалий наступ ЗСУ.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов заявив, що у перспективі контратакувальні дії українських військових підрозділів на херсонському напрямку можуть призвести до швидкого та масштабного звільнення території.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія має дилему на Херсонщині: битися чи відступити за Дніпро 5.00 5 1
Політика / Україна
07.10.2022 516
Еще материалы раздела «Україна»