НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2022 442

У парламенті Швеції закликають вигнати РФ із Ради Безпеки ООН та з організації в цілому

Росія порушила все, що відстоює Організацій Об'єднаних Націй і має бути виключено як із Ради Безпеки ООН, так і з організації в цілому, інакше репутацію ООН буде повністю підірвано.  

Mag_06.10.22

Про це в коментарі Guildhall заявив депутат парламенту Швеції (Ріксдага), представник Християнсько-демократичної партії Магнус Якобсон, яка входить до коаліції.

"Росія порушила все, що відстоює Організація Об'єднаних націй, тому я вважаю, що їх необхідно виключити з Ради Безпеки ООН. Звичайно, за правилами та документами ООН це не так просто, але як політик я повинен говорити, що вірно, а що ні. І моя позиція озвучена вище, все за що бореться ООН Росія порушила і якщо ми не зреагуємо - репутація ООН буде зруйнована повністю", - заявив політик.

"Більше того, і я говорю це дуже категорично, не тільки з Ради Безпеки ООН, а з організації в цілому Росія має бути виключена", - підсумував Магнус Якобссон.

Раніше, керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співробітництва Україна-НАТО, Олександр В. Данилюк заявив, що погроза РФ щодо застосування ядерної зброї проти України є порушенням Будапештського меморандуму, що становить частину Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, і тим самим руйнує систему міжнародної ядерної безпеки. На підставі того, що Будапештський меморандум передбачає надання допомоги Радбезом ООН, в тому числі через погрозу застосування ядерної зброї, РФ має бути виключена з Ради безпеки ООН, а в Україну спрямовані сили ООН для примусу РФ до миру.

Також, у парламенті Великобританії парламентар, екс-міністр фінансів та кадрової політики Північної Ірландії Семмі Вілсон заявив, що Російська Федерація має бути позбавлена права вето та виключена з Організації Об'єднаних Націй.

У німецькому Бундестазі речник парламентської групи ХДС/ХСС з питань міжнародної політики Юрген Харт заявив, що Росії більше не можна довіряти охорону міжнародного правопорядку як постійному члену Ради Безпеки права ООН. Він заявив, що президента Путіна необхідно позбавити права вето у РБ ООН.

Оценка материала:

5.00 / 2
У парламенті Швеції закликають вигнати РФ із Ради Безпеки ООН та з організації в цілому 5.00 5 2
Політика / Світ
06.10.2022 442
Еще материалы раздела «Світ»