НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
06.10.2022 1506

Із завтрашнього дня в Україні забороняється включати музику у громадському транспорті

Із завтрашнього дня в усіх автобусах та таксі України забороняється включати музику, інші звукові сигнали, а також відтворювати в салоні автобуса звуки фільмів.

Це передбачено Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора", який був ухвалений 19 червня 2022 року та набирає чинності 7 жовтня 2022 року, повідомляє ZN.ua.

Заборона на "акустичне насильство" розповсюджується на автобуси та таксі. І стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських, міжнародних маршрутів.

Цікаво, що в законі відсутні згадки про інші види громадського транспорту. Щоправда, закон доручає Уряду внести норми про заборону акустичного насильства до правил перевезень на всіх видах пасажирського транспорту.

Єдине виключення щодо звукових сигналів в салонах громадського транспорту, які допускає закон, це передача інформації про поїздку. При цьому, відтворення звуку може здійснюватися виключно на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон - лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.

Це передбачено статтею 40 указаного закону - "Основні права та обов’язки водія автобуса, таксі, легкового автомобіля на замовлення, легкового автомобіля при перевезенні пасажирів".

Заборона на шум стосується не лише водіїв, але й самих пасажирів. Водій має право висадити пасажира, який голосно увімкнув музику.

Якщо ж закон порушуватиме водій, до нього можуть бути застосовані наступні заходи впливу:

  • до водіїв можуть вжити дисциплінарні заходи;
  • підприємство - може бути не допущене на конкурси на перевезення.

Якщо водій порушує закон, про це можна повідомити керівництву підприємства-перевізника і відповідального за транспорт в органах влади чи самоврядування.

До речі, цим же законом з 7 жовтня заборонено публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Із завтрашнього дня в Україні забороняється включати музику у громадському транспорті 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
06.10.2022 1506
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»