<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.10.2022 374

МВФ погіршив прогноз для світової економіки

Наслідки пандемії, а також війни Росії проти України продовжать негативно відображатися на глобальному економічному зростанні, що найбільше зачепить принаймні третину світової економіки впродовж цього й наступного років.

Про це заявила в четвер директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва під час виступу в Джорджтаунському університеті в Вашингтоні перед осінніми зборами МВФ і Світового банку, повідомляє Укрінформ.

«З жовтня минулого року ми тричі знижували наші прогнози (для світової економіки – ред.). Минулого разу ми довели зростання у 2022-му лише до 3,2%, а у 2023-му – до 2,9%», - окреслила останні тенденції глава Фонду.

Вона зауважила, що оновлені цифри будуть визначені у прогнозі «Перспективи світової економіки», який МВФ традиційно оприлюднить на осінніх зборах вже наступного тижня. Однак, за її словами, очікування економічного зростання на наступний рік знизяться ще більше.

«Ми також позначимо, що зростають і ризики рецесії»,- додала Георгієва.

Директор-розпорядник МВФ також зазначила, що принаймні «одна третина світової економіки зазнає скорочення впродовж щонайменше двох кварталів поспіль цього та наступного року». І навіть у країнах, де зростання залишатиметься позитивним, «для сотень мільйонів людей це буде схоже на рецесію, оскільки інфляція з’їдатиме реальні доходи», - наголосила Георгієва.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ погіршив прогноз для світової економіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
06.10.2022 374
Еще материалы раздела «Економіка»