НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2022 536

Арестович про втрати окупантів у Херсонській області: елітним військам Путіна кінець

У російських військових закінчуються запаси, перед ними маячить перспектива розгрому.

4908a3f6609bdf32819c61e13ad40107_07.10.22

Радник Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що угруповання елітних військ РФ у Херсонській області на правому березі Дніпра зазнає великих втрат, окупанти зіткнулися з нестачею продуктів та боєприпасів. Пише ТСН. 

Про це він розповів в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну. За словами Арестовича, військам Путіна не вдається налагодити стійке сполучення через Дніпро:

"Там биті переправи. Вони отримують, у кращому разі, коли всі понтонні переправи спрацювали... третину чи чверть від реальних потреб угрупування".

Радник голови ОПУ наголосив, що окупанти "загнали туди останні боєздатні частини — 25-30 БТГ десантників, морської піхоти, спецназу, залишки мотострілкових частин, які щось можуть".

"Ми їх відрізали, і вони скоро останній х*р почнуть доїдати, у них харчів немає. Постійно зруйнована логістика, яку ми весь час кришимо. Підкидають якісь консерви по-мінімуму. Вони місяць з цим просиділи. У них дуже швидко скінчилися запаси", — пояснив він.

Арестович навів статистику втрат окупантів у Херсонській області:

"У мене є дані щодо їхнього угруповання. У них майже 2500 убитих за цей місяць, саме на правому березі. Десь із 25 тисяч, які там були, кожен десятий убитий і ще двоє поранені. Інші — недоїли та деморалізовані. Ось доля Херсонського угруповання, це останні російські елітні частини кадрові, які там були".

Радник голови ОПУ додав, що для військ РФ це дуже сумно закінчиться:

"Штурмова піхота, яку вони туди загнали, зараз доїдатимуть останню калошу... Вони ще зачепляться раз чи два за якісь проміжні рубежі, але загалом їм кінець. Класичний військовий розгром, катастрофа".

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Нагадаємо, Збройні сили України розвивають контрнаступ у Херсонській області. Під ударами ЗСУ російська армія залишила десятки населених пунктів.

Військові експерти не виключають, що українські військові можуть повторити успіхи нещодавнього контрнаступу на Харківському напрямку.

Окупаційна влада на Херсонщині розгублена через контрнаступ ЗСУ.

"Вони не зовсім розуміють, що дає їм цей референдум. Вони просто виконали вказівку зверху, але бачать, що це не зупиняє Сили оборони, не зупиняє підрозділи ЗСУ, що суттєво просуваються, на херсонському напрямку", – розповіла речниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Раніше французький генерал Домінік Трінкан припустив, що вже восени українські війська можуть відбити весь правий берег Дніпра на Херсонщині, включаючи обласний центр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Арестович про втрати окупантів у Херсонській області: елітним військам Путіна кінець 5.00 5 2
Політика / Україна
07.10.2022 536
Еще материалы раздела «Україна»