НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Світ
07.10.2022 370

Японія розширила санкції проти Росії

Уряд Японії запровадив нові санкції проти Росії за спробу Москви в односторонньому порядку анексувати чотири області України. До списку осіб, які підлягають заморожуванню активів, додасться 81 особа та дев'ять організацій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NHK .

До них входять високопоставлені урядовці та організації, пов'язані з військовими. Також до списку додані проросійські сепаратисти на сході та півдні України, які, як вважається, несуть пряму відповідальність за односторонню анексію.

Заступник головного секретаря кабінету міністрів Кіхара Сейджі заявив журналістам, що кроки, які Росія називає "референдумами", обмежують суверенітет і територіальну цілісність України і є порушенням міжнародного права.

Він сказав, що Японія рішуче засуджує їх, додавши, що його країна не може миритись зі спробами Росії в односторонньому порядку змінити статус-кво.

Кіхара сказав, що Японія продовжуватиме співпрацювати з іншими членами G7 та світовою спільнотою, щоб просувати жорсткі санкції проти Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Японія розширила санкції проти Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
07.10.2022 370
Еще материалы раздела «Світ»