<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з чоловіків втратив право на відстрочку за новими правилами: повний список  Ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць, - Буданов  Погода в Україні: прогноз на тиждень, 25-30 червня  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війни  В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червнявсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2022 407

Рада закликала створити спецтрибунал для Росії

Верховна рада ухвалила звернення до міжнародних організацій та партнерів. Нардепи закликають створити спецтрибунал для Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка в Telegram.

Мова йде про постанову №8094 щодо злочинів агресії проти України. Її підтримали 283 депутати.

Парламент України звернувся до ООН, парламентів та урядів її членів, Європейського союзу, Ради Європи. Народні депутати закликають створити спеціальний міжнародний трибунал, який міг би судити найвище політичне та військове керівництво Росії за скоєння злочинів агресії проти України.

"Це значно швидше змусить РФ відмовитися від продовження збройної агресії проти України, а також використовувати положення щодо універсальної юрисдикції, в межах власного кримінального законодавства, для притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні найтяжчих міжнародних злочинів на території України", - йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада закликала створити спецтрибунал для Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
07.10.2022 407
Еще материалы раздела «Україна»