<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
08.10.2022 901

Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі скоро зникне – Подоляк

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк сказав, що пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ, що в Одесі, скоро не буде.

9be600d76b08b7bd8ae9b98573a356d2_08.10.22

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що пам’ятник  Катерині II в Одесі скоро зникне. Пише ТСН. 

Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомив 24 канал.

"Коли тебе бомбардують, ти починаєш більш свідомо ставитись до того, що відбувається навколо", - сказав він.

Він також зазначив, що "Путіну, за прикладом Сталіна, варто було б написати книгу зі своїм баченням історії, де був би Лєнін і вся абра-кадабра".

"Усе, що він (Путін – ред.) говорить у публічному просторі, не має нічого, крім однієї емоції. Ненависть до свободи як концепції, до демократії, до Західного світу. Він вигадує конструкції, що однополярного світу не буде, а ми тут такі міцні, що створимо нові центри. Він просто продає свою емоцію, за яку велика кількість людей платить життям", – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, в українському суспільстві сперечаються щодо необхідності демонтувати памʼятник російській імператриці Катерині II в Одесі. Громадськість обурена імперським символом в місті, яке постійно потерпає від російських ракет. Одесити вже декілька разів обливали червоною фарбою пам’ятник.

Українці звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням розглянути пропозицію щодо демонтажу памʼятника. Петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів за 54 дні.

28 вересня міськрада Одеси не підтримала демонтаж пам'ятника на Катерининській площі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі скоро зникне – Подоляк 5.00 5 2
Політика / Україна
08.10.2022 901
Еще материалы раздела «Україна»