<
НОВИНИ ДНЯ: Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послугавсі новини дня
Політика
Світ
08.10.2022 403

Росія від початку війни “подарувала” українській армії понад тисячу одиниць важкого озброєння - командир Грузинського легіону

Росія стала другим постачальником зброї та техніки для української армії після США. Загалом, Україна від початку війни захватила понад тисячу одиниць техніки армії РФ.

54bb6d7a1a092c6b4e7dd66e21ca2103_08.10.22

Росія негласно стала одним з найбільших постачальників зброї та техніки для українських військових. ЗСУ від початку війни захопили понад 400 трофейних танків та практично тисячу бронемашин різного типу. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю радіо “НВ” розповів командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі.

“Можна саркастично сказати, росіянами було поставлено багато озброєнь для української армії. Я сказав би, після Сполучених Штатів, Росія сьогодні другий постачальник озброєнь української армії”, — наголосив Мамулашвілі.

Зазначимо, що станом на кінець вересня українські військові захопили більше тисячі одиниць різного озброєння окупантів. Серед яких: понад 400 танків, порядка 700 бронемашин різного типу, а також 170 артиллерийских систем.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові станом на 7 жовтня продовжують контрнаступ відразу на двох напрямках: в Харьківській та Херсонській областях. Деокупують території також і на Луганщині. Водночас окупанти роблять активні спроби зламати українську оборону по лінії Горлівка – Бахмут –Піски. Проте особливого успіху противник не має.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія від початку війни “подарувала” українській армії понад тисячу одиниць важкого озброєння - командир Грузинського легіону 5.00 5 1
Політика / Світ
08.10.2022 403
Еще материалы раздела «Світ»