<
НОВИНИ ДНЯ: Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкостівсі новини дня
Політика
Україна
09.10.2022 392

Кримський міст захищатиме фсб — путін підписав указ

Займатися забезпеченням безпеки Кримського мосту буде фсб, про що йдеться в указі «Про посилення заходів захисту транспортного переходу через Керченську протоку», який підписав президент росії володимир путін.

630_360_1665210148-663_09.10.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу кремля.

Цим самим указом на фсб покладаються повноваження «з організації та координації заходів захисту» двох інших ключових об'єктів інфраструктури енергомосту з росії на тимчасово окупований півострів та магістрального газопроводу з Краснодарського краю росії у Крим.

Уряду росії доручено привести свої акти у відповідність із цим указом.

Вранці 8 жовтня на Кримському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований український Крим, виникла пожежа, горіли цистерни з пальним та було зруйновано частину дорожнього полотна. На подію швидко відреагували українські користувачі соціальних мереж.

У Службі безпеки України не коментують можливу причетність спецслужби до вибухів та пожежі на Кримському мосту.

Як повідомляв Укрінформ, радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кримський міст захищатиме фсб — путін підписав указ 5.00 5 1
Політика / Україна
09.10.2022 392
Еще материалы раздела «Україна»