<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
09.10.2022 795

Росіяни тікатимуть з Криму та півдня: Світан - про вибух на Кримському мосту

Військовий експерт зробив позитивний прогноз на подальші події у війні Росії проти України.

626a7c565e5337d7f23fd6462380467b_09.10.22

Військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан вважає, що вибух на Кримському мосту суттєво пришвидшить контрнаступ ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це він сказав у інтерв'ю 24 каналу.

"Якщо такий процес, така динаміка вже почалася, то зрозумілі приблизні кроки і наступні дії українських військ, і можна спрогнозувати й дії російських військ. Вони будуть йти з частини території", – заявив він.

Світан прогнозує, що найближчим часом війська РФ виходитимуть з території півострова.

"Річ у тім, що ми також можемо працювати і по Чонгару, і по Перекопу, тому, я думаю, найближчим часом почнеться вихід росіян з Криму, поки ще відкритий сухопутний перешийок. Оскільки навіть наведені переправи, які вони хочуть запустити, не перекинуть ані війська, ані техніку, ані цивільних", – говорить експерт.

Він назвав оптимальний варіант подальших дій для окупаційної армії.

"Оптимальний варіант з військової точки зору – росіянам зараз вийти з Криму, вийти з Півдня України, і якось утримувати лінію фронту за Донбасом та підсилювати свої, російські кордони, а не виконувати якісь наступальні дії", – підкреслив Світан.

Також експерт додав, що Україна має шанси повернутися до міжнародно визнаних кордонів 1991 року ще цьогоріч.

"Це сьогодні віха, це галочка, з якої починається нова епоха, новий етап розвитку подій у театрі воєнних дій, і, я думаю, зараз швидкість змін і українських перемог буде наростати. Я практично впевнений, що до кінця року ми звільнимо наші території до кордонів 1991 року" – вважає він.

Що відомо про вибух на Кримському мосту

Вибух на Кримському мосту пролунав вранці 8 жовтня. Внаслідок детонації виникла велика пожежа. Росія спершу висувала версію про звичайнісіньке загоряння семи залізничних цистерн із пальним. Проте на мосту таки стався вибух. Ймовірно, здетонувала вантажівка з вибухівкою, що саме рухалася автомобільною частиною мосту.

На фото і відео помітно, що обвалилась автомобільна частина Кримського мосту та значно пошкоджена його залізнична частина.

Офіційні особи України поки що на вибух на Кримському мосту реагують жартами та мемами.

Водночас у Росії традиційно вдалися до погроз. Глова комітету Держдуми з міжнародних справ та лідер ЛДПР Леонід Слуцький погрожує "невідворотними наслідками", якщо підтвердиться "український слід" у вибуху.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни тікатимуть з Криму та півдня: Світан - про вибух на Кримському мосту 5.00 5 1
Політика / Світ
09.10.2022 795
Еще материалы раздела «Світ»