<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травня  Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русівсі новини дня
Політика
Україна
11.10.2022 643

"Зеленський - дуже крутий вождь": Кулеба повідомив, чи вдалося домовитися про постачання зброї з Африки

Навпаки, в Африці цікавляться українською зброєю.

abe48cb2b4c18dd0acb9aab86045e7b0_11.10.22

В Африці у захваті від української армії та зброї, а також від усіх українців. Пише ТСН. 

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі "1+1" під час телемарафону, коли відповідав на запитання щодо постачання зброї з Африки.

"Скажу від зворотнього - дуже сильно в Африці цікавляться саме українською зброєю, яка показала свою ефективність на полі бою. Ми її зараз не продаємо, все йде виключно для ЗСУ, але в Африці є захвати від нашої армії, є захват від нашої зброї і взагалі, є величезний захват від усіх українців", - зазначив Кулеба.

Він розповів про африканського міністра, який назвав президента України Володимира Зеленського "дуже крутим вождем".

"Ваш Зеленський - дуже крутий вождь", - сказав він (африканський міністр - ред.). Тут є також частина Африки, яка захоплюється Україною дуже сильно, але є і страх перед Росією. З усім цим потрібно працювати, і я переконаний, що результат буде, але це займе трохи часу", - додав Кулеба.

Кулеба почав історичне турне країнами Африки: що відомо

Нагадаємо, що 3 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба почав "історичне турне" країнами Африки. Турне стане підготовкою до проведення масштабної конференції Україна – Африка. Це перший в історії української дипломатії візит голови МЗС до цього регіону. Першою країною, яку він відвідав, став Сенегал, що нині головує в Африканському Союзі.

Кримська платформа – ключовий дипломатичний майданчик для роботи по звільненню Криму.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Зеленський - дуже крутий вождь": Кулеба повідомив, чи вдалося домовитися про постачання зброї з Африки 5.00 5 1
Політика / Україна
11.10.2022 643
Еще материалы раздела «Україна»