<
НОВИНИ ДНЯ: Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Політика
Світ
11.10.2022 428

Чи загрожує Україні "спільне розгортання військ" Росії та Білорусі: в ISW оцінили ризики

Російська Федерація та Білорусь заявили про спільне розгортання військ - формувань, призначених для захисту Союзної держави. Однак вони навряд наважаться атакувати ними Україну з півночі.

_20putin_20kremlin_20ru_203_id64303_1300x820_1_650x410_11.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Як відзначають аналітики, ймовірно, що російський компонент будь-якого формування "регіонального угрупування військ" складатиметься з мобілізованих або призовників, які мають низький рівень підготовки та не становитимуть значної загрози для України.

Також компонент може складатися з частин 1-ї гвардійської танкової армії, 20-ї загальновійськової армії та повітрянодесантних підрозділів, які зазнали значних втрат в Україні та мають суттєво знижену боєздатність.

Перед цим ЗМІ повідомляли про те, що Росія масово перекидає своїх солдатів до Білорусі у вагонах для худоби. Раніше ISW оцінював, що Кремль сподівається використати білоруські військові об'єкти та інфраструктуру для підготовки мобілізованих солдатів, однак й це не є індикатором неминучого відкритого вторгнення з території Білорусі.

Водночас Росія може спробувати використати свої сили в Білорусі, аби "зафіксувати" українські війська під Києвом та не допустити їх передислокації до іншого місця або ж участі в контрнаступі.

ISW вважає, що наразі Лукашенко не може собі дозволити внутрішні наслідки прямого білоруського втручання у війну, а Росія тим часом не має можливості швидко сформувати наземні ударні сили з нуля або ж з існуючих в Білорусі підрозділів.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Росія та Білорусь готують спільне розгортання військ нібито через "загострення на західних кордонах Союзної держави".

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи загрожує Україні "спільне розгортання військ" Росії та Білорусі: в ISW оцінили ризики 5.00 5 1
Політика / Світ
11.10.2022 428
Еще материалы раздела «Світ»