<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
12.10.2022 385

Іран купує деякі компоненти до своїх дронів-камікадзе в інших країн – Данілов

Іран не міг самостійно виготовляти дрони-камікадзе Shahed-136, які він постачає Росії.

5835626d586719f0b477930e686f48a8_12.10.22

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що Іран не міг самостійно виготовляти дрони-камікадзе Shahed-136, які Росія використовує у війні проти України. Пише ТСН. 

Про це Данілов розповів в ефірі "Радіо Свобода".

За словами Данілова, під час огляду збитих іранських дронів, українські спеціалісти виявили, що певні компоненти безпілотників мають стосунок до інших країн.

"Іранці самостійно ці речі (дрони – ред.) збирати не могли. Там є певні компоненти певних країн. Ми зараз розбираємося, в який спосіб вони там опинилися і чому країна, яка була під санкціями, мала спроможність купувати ті речі, які 100% відносяться до військово-промислового комплексу", – зазначив він.

Застосування іранських Shahed-136 проти Україні

Росія все частіше почала атакувати територію України ударними дронами іранського виробництва.

Іранські дрони-камікадзе "Shahed - 136", які зараз використовують російські окупанти, завдають серйозної шкоди інфраструктурі та озброєнню ЗСУ. В іранських дронах, які використовують ЗС РФ у війні проти України, виявили запчастини американського виробництва.

Зранку 11 жовтня Росія атакувала Ладижинську ТЕС у Вінницькій області дронами-камікадзе.

Оценка материала:

5.00 / 1
Іран купує деякі компоненти до своїх дронів-камікадзе в інших країн – Данілов 5.00 5 1
Політика / Україна
12.10.2022 385
Еще материалы раздела «Україна»