НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Світ
12.10.2022 470

Канада направить до Польщі 40 саперів для навчання українських солдатів

Канада направить до Польщі додатково 40 бойових інженерів та саперів для допомоги у навчанні українських солдатів та офіцерів у рамках зобов'язання щодо збільшення військової допомоги Україні.

flickr_com_ciska_van_geer_14_650x410_12.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

З 2015 року Збройні сили Канади навчили понад 33 тисячі українських військових, але з лютого призупинили деякі навчальні заходи.

"Сьогодні я оголошую, що найближчими тижнями Канада направить до Польщі близько 40 саперів, щоб допомогти Військам Польщі навчити українських саперів інженерній розвідці, вибуховим роботам, мінуванню та розмінуванню", - заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

Ананд наголосила, що нова група інструкторів розширить співпрацю канадських та українських військових.

Раніше ми писали, що Канада збільшить можливості свого ключового транспортного вузла у Шотландії для прискорення доставки військового обладнання до України та інших країн Східної Європи.

Також повідомлялося, що Канада передала Україні 450 млн канадських доларів (або 349 млн американських доларів) допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада направить до Польщі 40 саперів для навчання українських солдатів 5.00 5 1
Політика / Світ
12.10.2022 470
Еще материалы раздела «Світ»