<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
12.10.2022 389

Зеленський пояснив, чому діалог із Путіним неможливий: "терор – це і є його ставлення до світу"

Глава держави закликав світових лідерів визнати, що з Путіним уже немає про що розмовляти і сподіватися, що він буде виконувати якісь домовленості.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що діалог із кремлівським диктатором Володимиром Путіним неможливий, адже він відповідає лише терором. Пише ТСН. 

Про це він сказав під час свого виступу на терміновій зустрічі "Великої сімки" (G7).

"Треба визнати очевидний факт: з цим керівником Росії, який не має майбутнього, не може бути й діалогу. Він сам відкинув діалог. Попри всі наші намагання домовитися про мир протягом років. Він говорить ультиматумами. Терор – це і є його ставлення до світу, до інших людей. Після російських ударів, усіх вбивств, усіх знущань з мирних людей і міжнародного права ваші суспільства вас не зрозуміють, якщо не обірвати будь-які перспективи цього керівника терору", – підкреслив він.

Зеленський назвав два варіанти для переговорів із Росією.

"Ми усі в світі маємо усвідомити: розмови можуть бути або з іншим керівником Росії, який визнаватиме статут ООН, базові принципи людяності, територіальну цілісність України, або в іншій конфігурації, щоб ключовий терорист не мав можливості завдяки терору впливати на ключові рішення. Зараз одна людина блокує мир, і ця людина – в Москві. Зараз поки ми не маємо можливості для дипломатії через те, що цей керівник Росії вірить тільки у терор", – сказав глава держави.

Росія завдала масованого ракетного удару по Україні

У понеділок, 10 жовтня, Росія ракетами та безпілотниками атакувала майже всю територію України. Під час масованої атаки країна-терористка випустила по території України 83 ракети. 43 із них збила протиповітряна оборона. Ракетні обстріли були в Харкові, Києві, Львові, Кременчуці, Миколаєві, на Дніпропетровщині, у Хмельницькій, Сумській, Івано-Франківській, Полтавській областях та в інших населених пунктах.

Внаслідок терористичної атаки загинули 14 людей, ще 97 – травмовані. Понад 1300 населених пунктів залишаються знеструмленими.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський пояснив, чому діалог із Путіним неможливий: "терор – це і є його ставлення до світу" 5.00 5 1
Політика / Україна
12.10.2022 389
Еще материалы раздела «Україна»