<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
12.10.2022 519

СБУ здійснює обшук у вінницького митрополита УПЦ МП: що відомо

За попередньою інформацією, свої проросійськи погляди Іонофан висловлював і серед духовенства, і на службах.

3fe4b249845ee4f77233391620ae80ca_12.10.22

Працівники Служби безпеки України здійснюють обшуки у вінницького митрополита Іонофана. За попередніми даними, він може бути причетний до розпалювання релігійної ворожнечі. Пише ТСН. 

"Співробітники СБУ проводять слідчо-оперативні заходи у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками", - повідомили ТСН.ua в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці додали, що більше інформації очікується згодом.

Своєю чергою, наші джерела серед правоохоронців повідомили, що Іонофан, за попередньою інформацією, свої проросійськи погляди висловлював і серед духовенства, і на службах. Згідно із відкритими джерелами, він також наказував молитись за патріарха Кирила, який підтримує війну Росії проти України.

Нагадаємо, раніше патріарх Російської православної церкви Кирило (Гундяєв), який підтримує війну Росії проти України, пообіцяв всім мобілізованим росіянам, які загинуть в Україні, вічне життя в раю.

Оценка материала:

5.00 / 1
СБУ здійснює обшук у вінницького митрополита УПЦ МП: що відомо 5.00 5 1
Політика / Україна
12.10.2022 519
Еще материалы раздела «Україна»