<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2022 950

Чи може Росія повторити масовану ракетну атаку: військовий експерт відповів

Під час масштабної атаки на Україну були використані різні носії та системи управління, Росія готувалася до неї близько 10 днів.

c3d307077f4b96333155a7b9f162f291_13.10.22

Військовий експерт Роман Світан заявив, що нова масштабна ракетна атака від РФ може повторитися, але не раніше, ніж через тиждень.

Про це він сказав в ефірі каналу "FREEДОМ". Пише ТСН. 

"Я думаю, що вчора (10 жовтня – ред.) був пік того, що змогли зробити росіяни. Була багатоешелонована атака різношвидкісними і різновисотними ракетами, включно з дронами-камікадзе. Найімовірніше, ця атака готувалася тиждень, може, днів 10", – зазначив експерт.

Також він заявив, що якби Росія планувала кілька хвиль масштабної атаки, то вона відбулася б учора ввечері.

"Такі атаки готуються досить довго. Ще раз повторюся: такого рівня атаку, я думаю, вони зможуть повторити через тиждень, не раніше. Тому що є цикл підготовки... Якщо вони б готувалися до кількох хвиль такого рівня, як вчора було, то вона була б учора ввечері", – упевнений Світан.

Росія завдала масованого ракетного удару по Україні

У понеділок, 10 жовтня, Росія ракетами та безпілотниками атакувала майже всю територію України. Під час масованої атаки країна-терористка випустила по території України 83 ракети. 43 із них збила протиповітряна оборона. Ракетні обстріли були в Харкові, Києві, Львові, Кременчуці, Миколаєві, на Дніпропетровщині, у Хмельницькій, Сумській, Івано-Франківській, Полтавській областях та в інших населених пунктах.

Внаслідок терористичної атаки загинули 14 людей, ще 97 – травмовані. Понад 1300 населених пунктів залишаються знеструмленими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи може Росія повторити масовану ракетну атаку: військовий експерт відповів 5.00 5 2
Політика / Україна
13.10.2022 950
Еще материалы раздела «Україна»