НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2022 463

Зеленський запровадив санкції проти Дерипаски, Януковича, Курченка та Лебедєва

Йдеться про блокування активів на 10 років.

Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти російського олігарха Олега Дерипаски, експрезидента Віктора Януковича, українського олігарха Сергія Курченка, ексміністра оборони України Павла Лебедєва. Пише ТСН. 

Про це йдеться в указі президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 12 жовтня 2022 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки й оборони України, запровадженого в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в указі президента.

Йдеться про блокування активів підсанкційним особам терміном на 10 років.

Що відомо про Януковича, Дерипаску, Курченка та Лєбедєва

Як повідомляв раніше голова української військової розвідки Кирило Буданов, саме Віктора Януковича Росія планувала призначити "президентом" України після захоплення Києва.

Російського олігарха Олега Дерипаску називають другом Путіна. За даними ЗМІ, його компанія видобуває в Україні сировину, яку вивозить до Росії для оборонної промисловості. Канада також запровадила санкції проти Дерипаски.

Олігарх Курченко був наближеною особою президента-втікача Януковича. В Україні його обвинувачують у відмиванні коштів в особливо великих розмірах.

Ексміністр оборони України Павло Лєбедєв, який є уродженцем Росії, після втечі Януковича був помічений у Кремлі з нагоди святкування анексії Криму. Його підозрюють у причетності до розстрілів на Майдані 2014 року та державній зраді.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський запровадив санкції проти Дерипаски, Януковича, Курченка та Лебедєва 5.00 5 2
Політика / Україна
13.10.2022 463
Еще материалы раздела «Україна»