<
НОВИНИ ДНЯ: Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході Українивсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2022 449

ЗСУ отримають можливості, яких вони потребуватимуть - голова Пентагону

Остін наголосив на тому, що ключове значення мають прозорість та підзвітність.

5b16b08541bcfec67d415819981c0942_13.10.22

Контактна група з оборони України продовжить постачати ЗСУ можливості, яких вони потребуватимуть важкі майбутні тижні, місяці та роки. Пише ТСН. 

Про це повідомив голова Пентагону Ллойд Остін.

"Контактна група з оборони України підкреслила спільне зобов'язання продовжувати постачати захисникам України можливості, яких вони потребуватимуть важких наступних тижнів, місяців і років", - повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

За його словами, у групі обговорили шляхи, щоб зробити ще більше, щоб тренувати українських військових, які настільки приголомшливо використовують нові можливості.

Остін сказав про це під час пресконференції за результатами зустрічі Контактної групи з оборони України у Брюсселі 12 жовтня.

Водночас він наголосив, що у той час, як збільшується довгострокова підтримка України, ключове значення мають прозорість та підзвітність.

"На сьогоднішній зустрічі ми обговорили заходи підзвітності, які використовує Україна, щоб переконатися, що передова зброя повністю відстежується", - сказав Остін.

Системи ППО для України: що відомо

Надання Україні систем протиповітряної оборони було головною темою засідання у форматі "Рамштайн", перша частина якого відбулася 12 жовтня.

Ще до зустрічі український президент Володимир Зеленський заявив про очікування прогресу щодо надання систем ППО, ПРО, інших видів озброєння і боєприпасів.

На "Рамштайні" міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен оголосила про передавання Україні додаткових зенітних ракет вартістю 15 млн євро.

Зауважимо, що 11 жовтня Україна отримала від Німеччини систему ППО IRIS-T.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ отримають можливості, яких вони потребуватимуть - голова Пентагону 5.00 5 2
Політика / Україна
13.10.2022 449
Еще материалы раздела «Україна»