НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
14.10.2022 389

США готові захищати "кожен дюйм" НАТО на тлі ядерних погроз Росії - очільник Пентагону

США залишаються відданими колективній обороні НАТО.

34c957cfa7e54b06eab695eb50dd1930_14.10.22

На тлі російських ядерних погроз Україні та світу США підтвердили своє зобов'язання захищати "кожний дюйм" території НАТО. Пише ТСН. 

Про це заявив очільник Пентагону Ллойд Остін перед переговорами між міністрами оборони Північноатлантичного альянсу, передає Reuters.

Керівник американського оборонного відомства зазначив, що США залишаються відданими колективній обороні НАТО, зокрема, на тлі неодноразових ядерних погроз від президента РФ Володимира Путіна у зв'язку з невдачами російської армії під час її майже восьмимісячного вторгнення в Україну.

"Ми зобов'язуємося захищати кожен дюйм території НАТО – якщо і коли до цього дійде", – сказав Остін.

Ядерні погрози РФ

29 вересня видання CNN з посиланням на розвіддані США повідомило, що ймовірність того, що президент РФ Володимир Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні проти України, можливо, є найвищою від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Раніше в Пентагоні заявили, що "серйозно ставляться" до ядерних погроз Путіна.

Чиновник НАТО попередив, що будь-яке застосування Москвою ядерної зброї матиме "безпрецедентні наслідки" для Росії і "майже напевно" викличе "фізичну відповідь" з боку союзників і, можливо, з боку Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
США готові захищати "кожен дюйм" НАТО на тлі ядерних погроз Росії - очільник Пентагону 5.00 5 2
Політика / Світ
14.10.2022 389
Еще материалы раздела «Світ»