Бізнес
Економіка
Яйця, сало, м'ясо: що найбільше подорожчало в Україні за останній місяць
Державна служба статистики оприлюднила дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні у вересні 2022 року. Найбільше подорожчали яйця, сало та свинина, водночас сильно подешевшали овочі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Держстату .
За даними статистичного відомства, порівняно із серпнем 2022 року яйця подорожчали на 23,0% до 35,1 гривень за десяток, сало на 13,4% до 149,7 гривень за кілограм, свинина на 7,5% до 164,3 гривень за кілограм, яблука на 7,1% до 18,3 гривень за кілограм, рис на 4,3% до 58,5 гривень за кілограм, цукор на 4,1% до 35,6 гривень. за кілограм.
Водночас капуста подешевшала 39,7% до 18,6 гривень за кілограм, буряк подешевшав на 33,3% до 13,6 гривень за кілограм, картопля на 20,1% до 10,8 гривень за кілограм, морква на 18,5% - до 23,0 гривень за кілограм.
Крім того, гречана крупа подешевшала на 6,5% до 89,8 гривень за кілограм.
Нагадаємо, уряд очікує, що інфляція в Україні складе 30,1% у 2022 році та 30% у 2023 році.
Як повідомляло РБК-Україна, за даними Держстату, за 2021 рік найбільше подорожчали овочі, соняшникова олія та цукор.
Нагадаємо, за даними Держстату, за 2020 рік найбільше подорожчав цукор - на 46,2%, гречана крупа - на 34,8%, яйця - на 30,4%, олія - на 22,2%.