<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.10.2022 463

Дохід РФ від експорту нафти скоротився до найнижчого показника за рік, - ЗМІ

Доходи Росії від продажу нафти у вересні впали до найнижчого показника за рік. Загалом вони скоротились до 15,3 мільярда доларів на місяць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляє видання, сума на 17,3% менша, порівняно з попереднім місяцем. Агенство оцінило, що падіння експорту сирої нафти на 260 тисяч барелів на день сприяло найрізкішому падінню доходів РФ цього року.

Проте доходи і досі були вищими, ніж середньомісячний дохід у 2021 році. У вересні щоденні потоки сирої нафти та продуктів з РФ до Європейського союзу скоротилися на 390 тис. барелів.

Ще одним ударом по доходах Росії стало зниження цін на нафту. За даними Мінфіну РФ, у вересні середня ціна на еталонну нафту марки Urals впала на 8,7% порівняно з місяцем раніше.

Нагадаємо, що Мінфін США запропонував варіант граничної ціни на російську нафту.

Країни G7 - Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США - планують запровадити стелю цін на російську нафту з 5 грудня, на нафтопродукти - з 5 лютого 2023 року.

Низка великих світових економік розглядають можливість приєднання до плану G7 щодо обмеження цін на російську нафту. Зокрема серед них може бути Індія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дохід РФ від експорту нафти скоротився до найнижчого показника за рік, - ЗМІ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.10.2022 463
Еще материалы раздела «Економіка»