<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Політика
Україна
14.10.2022 904

Не мають зброї і хочуть в полон: у ЗСУ розповіли про мобілізованих росіян

Мобілізовані не готові до передової ні морально, ні фізично.

dd44854cfaff38c1d2fedbd0beb5ae2a_14.10.22

Мобілізовані росіяни потрапляють на війну до України без необхідної підготовки і зброї, багато з них замислюються про можливість здавання в полон цілими підрозділами. Пише ТСН. 

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк під час телемарафону на Youtube-каналі ТСН.

"Є у нас така інформація, що у них проходять невеличкі "наради" в підрозділах з тим, щоб обговорити можливості переходу до обмінного фонду цілими підрозділами. Так звані "свіжомобілізовані", з яких компонують ці підрозділи, морально і фізично абсолютно не готові до передової. Вони не мають підготовки, вони не всі і не завжди мають особисту зброю. Є випадки, коли у них один автомат на двох, вони перебувають в такому стані і складі на передовій, і дійсно вишукують способи перейти до обмінного фонду", - повідомила Гуменюк.

На Херсонщині мобілізовані вбили командира і здалися

На Херсонщині "свіжомобілізовані" росіяни вирішили не воювати і не терпіти неадекватне ставлення свого командування. Вони таємно провели перемовини між собою і ухвалили рішення - здатися в полон. Але перед цим їм довелося застрелити командира, який боявся покарання з боку начальства і влаштував галас.

Перед тим, як зв'язатися з українською стороною і обговорити здавання у полон, вони марно намагалися вмовити своє керівництво перевести їх на другу лінію оборони і провести для них навчання та надати їм хоча б якесь екіпірування, теплий одяг і зброю. Втім, їхні прохання були проігноровані. Проте їм дали зрозуміти, що дороги назад їм немає, а в разі втечі їх розстрілюватимуть загородзагони.

Чоловіки вирішили здатися в полон і врятувати свої життя. Група мобілізованих за попередньою домовленістю вийшла до зазначеного українськими бійцями квадрата. Оскільки техніки у них не було, то вони здали лише стрілецьку зброю. Медики ЗСУ надали їм медичну допомогу, бо всі вони були хворі, також їх нагодували і забезпечили теплими речами.

Зазначимо, що Україна поважає міжнародне право, тому російські військовослужбовці мають можливість добровільно здатися в полон. Для цього можна зателефонувати за номером: +38-066-580-34-98, +38-093-119-29-84. Також створено чатбот "Хочу жить бот" (https://t.me/spasisebyabot), де приймаються звернення від російських військовослужбовців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не мають зброї і хочуть в полон: у ЗСУ розповіли про мобілізованих росіян 5.00 5 1
Політика / Україна
14.10.2022 904
Еще материалы раздела «Україна»