<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Україна
15.10.2022 491

Данілов про Кримський міст: це самобуд, який Росія має прибрати за власний рахунок

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав Кримський міст "самобудом" і зазначив, що згідно з українським законом, цю конструкцію Росія має прибрати за власний рахунок.

3j0a3524_id79125_1300x867_11_650x410__15.10.22

Як повідомляє РБК-Україна, про це Данілов сказав в інтерв'ю "НВ".

За словами секретаря РНБО, українська сторона не має жодних документів на Кримський міст і незрозуміло, як взагалі ця споруда там з'явилася.

"Якщо ви хочете щось збудувати на території нашої країни, ви повинні пройти певні реєстраційні процедури - погодити проект, подивитися, наскільки це доречно чи недоречно. Наша країна жодного дозволу на таке будівництво нікому не надавала. Якщо перейти на російську мову, це так званий самострой, а згідно з нашими законами, цей самострой вони повинні прибрати за власний рахунок. Рано чи пізно це станеться", - зазначив Данілов.

Нагадаємо, у квітні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов дав обережний прогноз про те, що Кримський міст, найімовірніше, буде знищено.

Пізніше Данілов заявив, що російський президент Володимир Путін може зберегти Кримський міст лише в тому випадку, якщо по ньому будуть виведені всі окупанти.

Як відомо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту пролунали вибухи, після чого почалася масштабна пожежа. У море обрушилися два прольоти переправи. Також росіяни заявили, що внаслідок вибуху є жертви.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов про Кримський міст: це самобуд, який Росія має прибрати за власний рахунок 5.00 5 1
Політика / Україна
15.10.2022 491
Еще материалы раздела «Україна»