<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Європа
15.10.2022 425

Польща інтегрує комплекси Patriot у власну систему ППО

У Польщі продовжують створювати багаторівневу і інтегровану систему протиповітряної оборони. Наразі країна отримала комплекси Patriot від США.

patriot_wikimedia_org_650x410_15.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра національної оборони Маріуша Блащака.

"Система Patriot вже є в Польщі та буде інтегрована з польською протиповітряною обороною", - заявив міністр.

За його словами, наявність Patriot в Польщі означає завершення чотирирічного процесу очкування, а нове обладнання буде важливим елементом оборони. Блащак наголосив на важливості системи бойового управління IBCS для інтеграції систем захисту окремих рівнів. Також після включення літака F-35 до системи протиповітряної оборони армія отримає повний огляд ситуації, а Польща отримає унікальні в Європі умови безпеки.

"Комплекси Patriot стануть основою ЗРК середньої дальності Wisla, оборону малої дальності забезпечить система Narew, а ракети дуже малої дальності Piorun буде доповнено артилерійсько-ракетними комплексами Pilica", - заявив міністр.

Також Блащак наголосив, що польська система ППО вже на крок попереду від європейської системи протиповітряної оборони, про створення якої раніше говорили в Німеччині. Поки що Польща закупила дві батареї Patriot і намагається закупити ще шість - у травні вона звернулася до виробника в США із запитом.

Основним завданням системи ППО Польщі є боротьба з тактичними балістичними ракетами малої дальності (включаючи маневрові ракети), крилатими ракетами та пілотованими засобами повітряного нападу у всьому діапазоні швидкостей і висот, які використовуються тактичною авіацією, а також проти безпілотних літальних апаратів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща інтегрує комплекси Patriot у власну систему ППО 5.00 5 1
Політика / Європа
15.10.2022 425
Еще материалы раздела «Європа»