<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
16.10.2022 417

Росія використовує згвалтування як військову стратегію проти України, - представниця ООН

Сексуальне насильство, до якого вдаються російські окупанти в Україні, є частиною "військової стратегії" Росії

gettyimages_1243878174_1_650x410_16.10.22

Про це заявила спеціальна представниця генсека ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Праміла Паттен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

На запитання журналіста, чи використовує РФ зґвалтування як інструмент зброї під час війни в Україні, вона сказала: "Там є усі ознаки цього". Паттен зазначила, що у росіян це "навмисна тактика з дегуманізації жертв".

"Коли жінок утримують цілими днями і гвалтують, коли починають ґвалтувати маленьких хлопчиків і чоловіків, коли ти бачиш генітальні обрізання, коли чуєш, як жінки свідчать про російських солдатів, які мають із собою віагру, це явно воєнна стратегія", - сказала вона.

Паттен зазначила, що, згідно із зібраними свідченнями, вік жертв сексуального насильства складає від 4 до 82 років. Вона додала, що жертвами є здебільшого жінки та дівчата, але росіяни також ґвалтують чоловіків і хлопчиків.

Зазначимо, що у вересні ООН оприлюднили звіт, де говорилося про підтвердження понад сотні випадків зґвалтувань або сексуальних насильств в Україні з початку повномасштабнї війни з Росією.

Нагадаємо, що у червні український суд почав розглядати першу справу про зґвалтування росіянином жінки під час війни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія використовує згвалтування як військову стратегію проти України, - представниця ООН 5.00 5 1
Політика / Україна
16.10.2022 417
Еще материалы раздела «Україна»