<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
16.10.2022 617

Системи ППО IRIS-T дозволять ЗСУ бити по окупантах на 200 кілометрів — Жданов

Якщо інтегрувати сучасну систему ППО IRIS-T до української системи протиповітряної оборони, це дозволить ЗСУ дуже точно вражати ворожі цілі на відстані до 200 км.

d85713918b47df079604f2efbc8a4a74_16.10.22

Сучасні системи протиповітряної оборони IRIS-T спробують інтегрувати до української системи ППО. Цим вже сьогодні займаються українська спеціалісти та самі військові. Пише ТСН. 

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі.

За його словами, система IRIS-T може бачити та супроводжувати півтори тисячі цілей на відстані 280-285 км. Тому інтеграція цих систем до української ППО принесе реальну користь для ЗСУ.

"Будуть вживатися спроби інтегрувати станцію радіолокації системи IRIS-T до системи ППО (України - ред.). Ця станція бачить у радіусі 280-285 км виявлення цілей, а вражати вона може лише з 40 км. Якщо її включити до загальної системи обміну інформацією, то ця RLS може наводити і комплекси С-300, які мають до 200 км дальність ураження повітряних цілей. Саме цим зараз і займається наша військова наука та наші військові", — каже Жданов.

Нагадаємо, Німеччина вже передала Україні зенітно-ракетний комплекс IRIS-T SLM. Цю інформацію підтвердив міністр оборони Олексій Резніков.За його словами, зенітні ракетні комплекси середньої дальності NASAMS від США також "вже їдуть".

Допомога Україні у форматі "Рамштайн"

Міністри оборони країн НАТО провели у Брюсселі шосту зустріч у форматі "Рамштайн", присвячену військовій допомозі Україні. Захід підтримав надання Україні систем протиповітряної та протиракетної оборони після ракетних ударів Росії по українських містах та енергетичній інфраструктурі.

Крім того, уряд Німеччини раніше ухвалив рішення надати Україні чотири зенітно-ракетні комплекси IRIS-T, перший з яких вже прибув до місця призначення.

Також міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Лондон надасть Україні ракети до систем протиповітряної оборони NASAMS. Вони можуть збивати крилаті ракети, які запускає Росія.

Оценка материала:

5.00 / 2
Системи ППО IRIS-T дозволять ЗСУ бити по окупантах на 200 кілометрів — Жданов 5.00 5 2
Політика / Україна
16.10.2022 617
Еще материалы раздела «Україна»