<
НОВИНИ ДНЯ: Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицювсі новини дня
Політика
Росія
17.10.2022 556

Хоче вислужитися. "Повар Путіна" намагається принизити Міноборони РФ, - ISW

Приватна військова компанія "Вагнер" продовжує намагатися довести свою перевагу над міністерством оборони РФ та звичайними сухопутними силами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російські військові дедалі частіше скаржаться на те, що з початку війни беруть участь у бойових діях без перерв і ротацій.

Так, службовці 126-ї окремої бригади берегової оборони Чорноморського флоту, що перебувають на території тимчасово окупованої Херсонської області, записали ролик, в якому розповіли, що мають один БТР на 80 осіб.

Цікаво, що після розповсюдження запису ПВК "Вагнера" вказала, що її керівництво вирішило передати чотири позашляховики 126-му батальйону берегової оборони для "підтримки зусиль з утримання лінії фронту".

"Це заслуговує на увагу на тлі попередньої оцінки про те, що спонсор ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин активно намагається вислужитися перед президентом Росії Володимиром Путіним і відокремити свої сили від звичайних сил Міноборони РФ", - підкреслили в ISW.

Водночас фахівці пояснили, що передача основного обладнання підрозділу звичайним російським сухопутним силам може бути неявною критикою очевидної неспроможності міністерства оборони забезпечити такими потребами своїх солдатів.

Нагадаємо, у британській розвідці раніше заявляли, що оточення Путіна, зокрема Пригожин, все більше критикує військове командування Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Хоче вислужитися. "Повар Путіна" намагається принизити Міноборони РФ, - ISW 5.00 5 1
Політика / Росія
17.10.2022 556
Еще материалы раздела «Росія»