<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
17.10.2022 526

"Мобіки" розбігаються і здаються в полон, а постачання у критичному стані: у ОК "Південь" розповіли про ситуацію на півдні

На південному напрямку російські окупанти намагаються зібрати усі сили в кулак.

e0c5e5b6b5c4fd13aeb44e67b7f3d828_17.10.22

На південному напрямку ЗС РФ намагаються згрупуватися, але через проблеми з постачанням їм це не зовсім вдається. Пише ТСН. 

Про ситуацію на півдні в ефірі телемарафону розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, обстановка на зазначеному оперативному напрямку напружена, бо росіяни намагаються зібрати всі наявні сили в "кулак" для завдання уражень.

"Мобілізоване поповнення розбігається (з моменту військкомату вишукує способи здатися в полон). Дуже критичний стан у них зі спорядженням, з постачанням, з логістикою. Підтягування резервів. майже 75% загалом відбувалося саме через Кримський міст. А зараз навіть море на нашому боці. Вони навіть пороми зупинили через вітер", - розповіла вона.

Наталя Гуменюк додала, що зараз командування ЗС РФ не намагаються перекидати підтягнені з Криму резерви на правий берег Дніпра, де тривають бої, а навпаки шукає спосіб, як перекинути те, що залишилося з правого берега на лівий.

Нагадаємо, що окупанти на правому березі Херсонщини сильно панікують через рух Збройних сил України. Вони їх затискають з трьох боків, які прострілюються. ЗСУ вже звільнили вже 1170 квадратних кілометрів територій України у Херсонській області.

Україна вже відновлює звільнені від окупантів населені пункти області. Місцеві жителі отримують гуманітарну допомогу, грошові виплати. Служби відновлюють Люди отримують гуманітарну допомогу, грошові виплати, а відповідні служби ремонтують світло та мобільний зв’язок.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Мобіки" розбігаються і здаються в полон, а постачання у критичному стані: у ОК "Південь" розповіли про ситуацію на півдні 5.00 5 2
Політика / Україна
17.10.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»