<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
18.10.2022 474

Колишній посол у РФ пояснив, як мобілізація може дати початок розпаду Росії

Колишній постпред України при ООН, а також екс-посол у РФ та США Володимир Єльченко вважає, що регіони Росії, на які припадає основна частина мобілізації, стануть відправною точкою її дроблення.

_priziv__viyskkomat_gettyimages_1238708156_2_650x410_18.10.22

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бунт проти Путіна. Коли в Росії повалять диктатора і що це змінить для України".

Враховуючи, що основна частина мобілізованих припадає на віддалені регіони Росії, то саме туди піде найбільше трун. Це республіки з величезними запасами копалин та яскраво вираженим національним колоритом. Саме ці регіони стануть відправною точкою дроблення Росії, якщо там розпочнуться заколоти через загибель мобілізованих, припустив колишній постпред України при ООН, а також екс-посол у РФ та США Володимир Єльченко.

"Татарстан і Башкортостан - це нафта і газ. Далекий схід - це майже вся таблиця Менделєєва. Це ті території, які в принципі можуть існувати самостійно. Тому саме там можуть початися відцентрові процеси. Більше того, це може розгойдати ситуацію навіть у Москві та Санкт-Петербурзі", - зазначив екс-посол у РФ.

Нагадаємо, що 21 вересня Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії.

Пізніше стало відомо, що мобілізовані росіяни продовжують бунти та відмовлятися виконувати накази командування на тлі поганих умов на полігонах.

Вже за кілька днів українські військові почали брати в полон перших призовників . Також зафіксовано випадки, що мобілізованих росіян на окупованих територіях України одягають у цивільне через брак матеріального забезпечення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Колишній посол у РФ пояснив, як мобілізація може дати початок розпаду Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
18.10.2022 474
Еще материалы раздела «Світ»