<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
18.10.2022 737

Через війну рівень бідності в Україні зріс вдесятеро – Світовий банк

Через війну рівень бідності в Україні зріс у десять разів, ситуація може погіршуватися.

333fc0314064f9c1ef93f679ec6c5752_18.10.22

Регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі заявив, що до кінця 2022 року 25% населення України житимуть у бідності, порівняно з трохи більше 2% до війни. А до кінця 2023 року ця цифра може зрости до 55%. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

"Якщо так триватиме, перспективи будуть набагато, набагато важчими", — сказав він.

Прогнози Світового банку щодо економіки України

Президентка Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) Оділь Рено-Бассо заявила, що Україну очікує падіння економіки через війну, яку розпочала Росія. Україна й надалі потребує величезної фінансової підтримки. Очікується, що зростання економіки відновиться 2023 року, але буде слабким.

Вона також зазначила, що за результатами 2022 року економіка України впаде на 30%.

"Щоб економіка України не впала, потрібна щомісячна допомога у $3-3,5 млрд. У США та ЄС побоюються рецесії,  тому надання цієї підтримки є викликом", - пояснила вона.

А у Міжнародному валютному фонді заявили, що світова економіка перебуває у найгіршому стані за останніх 80 років.

У фонді вважають, що причинами такого стану стали повномасштабна війна Росії проти України, пандемія коронавірусу та загроза зміни клімату через глобальне потепління. Через це у всьому світі зросла інфляція, ціни на харчування та енергоносії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через війну рівень бідності в Україні зріс вдесятеро – Світовий банк 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
18.10.2022 737
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»