<
НОВИНИ ДНЯ: На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
18.10.2022 417

Кох назвав можливий сценарій усунення Путіна

За усунення Путіна можуть взятися західні спецслужби, влаштувавши операцію на кшталт ліквідації Усами бен Ладена. Цей сценарій повністю влаштує російську "верхівку".

_gettyimages_1237394620_6_650x410_18.10.22

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бунт проти Путіна. Коли в Росії повалено диктатора і що це змінить для України".

Колишній віце-прем'єр-міністр РФ Альфред Кох, який останні роки проживає за кордоном, пояснює: глава Кремля 22 роки вибудовував своє правління за принципом "розділяй та володарюй". Різні угруповання навколо Путіна між собою не сильно ладнають, що дозволяє йому балансувати їхню вагу.

Між ФСБ - СЗР з одного боку та ГРУ - з іншого йдуть постійні "окопні війни". А є ще Росгвардія та ФСТ, які також представляють окремі "клани". Те, що зараз вийшла назовні критика Кадирова та Пригожина на адресу міноборони - яскравий доказ цих усобиць, уточнив Кох.

"Чи можна повірити, що політична "верхівка", пронизана компроматами і прослуховуваннями, зможе домовитися між собою і повалити Путіна. Вони, швидше, вишикуються в чергу біля його кабінету, щоб донести один на одного", - каже Кох.

Для організації революції знизу так чи інакше необхідні організатори - вони не відбуваються стихійно. Лідерів, які могли б очолити цей процес, зараз у Росії не проглядається, вважає Кох. До арешту Олексій Навальний мав підтримку 10-15% населення. В інших політиків впливу ще менше, додав співрозмовник. І, судячи з того, як повільно знижується підтримка війни, в настроях людей не відбувається радикальних змін.

За оцінкою Коха, вірогідніший сценарій - коли за усунення Путіна візьмуться західні спецслужби, влаштувавши операцію у дусі ліквідації Усами бен Ладена чи Касема Сулеймані. Цей варіант може бути вигідним не лише Заходу, а й московському істеблішменту, оскільки тоді можна повернутися до "business as usual".

"Захоплені генерали і громадянське оточення Путіна скаже, мовляв: "Дякую, ви нас врятували, давайте ми закінчуємо війну і все звалюємо на Путіна". І всіх це влаштує: і Захід, і російську "верхівку", - припустив Кох.

Нагадаємо, за даними ГУР МО, представники правлячої "верхівки" поки що не можуть піти проти Путіна. Але вони приєднаються, коли на території Росії розпочнуться народні бунти .

Оценка материала:

5.00 / 2
Кох назвав можливий сценарій усунення Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
18.10.2022 417
Еще материалы раздела «Світ»