<
НОВИНИ ДНЯ: Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столувсі новини дня
Політика
Росія
18.10.2022 481

Мер Москви заявив про завершення мобілізації в столиці Росії

В Москві оголосили про завершення так званої часткової мобілізації.

8a43c9fd8cb82384cf4924edc4ac21d2_18.10.22

У Москві завершилася "часткова" мобілізація чоловіків на війну проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву мера Москви Сергія Собяніна.

"Собянін повідомив про завершення часткової мобілізації у Москві", - пишуть засоби масової пропаганди РФ.

Мобілізація в РФ

Російський президент Володимир Путін 21 вересня оголосив про "часткову" мобілізацію в Росії. РФ планувала призвати до окупаційної армії від 300 тисяч до одного мільйона осіб.

14 жовтня очільник Кремля відзвітував вже про 222 тисячі мобілізованих осіб.

Як відомо, російські мобілізовані військові погано оснащені і змушені самостійно купувати спорядження, яке їм мали б видавати під час індивідуального екіпірування. Відбувається це через через повсюдну корупцію в армії та погану логістику.

За словами військового експерта Олега Жданова, в деяких регіонах РФ процес мобілізації припинений через організаційні проблеми і труднощі із розподілом мобілізованих. "Ось коли вони “розпихають” цих, тоді піде наступна хвиля мобілізації", - сказав експерт.

А поки що заява Путіна про закінчення мобілізації через два тижні покликана заспокоїти російське населення, вважає експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мер Москви заявив про завершення мобілізації в столиці Росії 5.00 5 1
Політика / Росія
18.10.2022 481
Еще материалы раздела «Росія»