<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
18.10.2022 519

У Мінагрополітики назвали нову ціну гречки

Ціни на гречану крупу в Україні незабаром можуть впасти до 60-70 грн за кілограм. Аграрії збирають новий врожай.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігоря Віштака.

"Наразі до переробних підприємств поступає гречка з нового врожаю. Є перспективи, що ціна знизиться до 60-70 грн за кілограм", - зазначив він.

За його словами, найбільше гречки намолотили аграрії Сумської області - 15,5 тис. тонн. Хоча зі збором врожаю в прифронтових і прикордонних зонах є певні труднощі через безпеку працівників та частково зруйновану інфраструктуру.

Далі слідують Житомирська та Хмельницька області - кожна з областей вже зібрала по 15,2 тис. тонн гречки.

Загалом гречки станом на зараз зібрали понад 120 тис. тонн. Очікується її у цьому сезоні понад 150 тис. тонн, повідомив чиновник.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінагрополітики назвали нову ціну гречки 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.10.2022 519
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»