НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУвсі новини дня
Політика
Європа
19.10.2022 1518

Молдова після прольоту російський ракет вирішила придбати системи ППО

Влада Молдови планує придбати системи протиповітряної оборони. Причиною для цього називають прольот російських ракет над країною 10 жовтня.

pixabay_com__1__37_650x410_19.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера парламенту Ігоря Гросу.

"Ми зрозуміли, що маємо вкладати в наші системи оборони. Остання заява міністра оборони свідчить про те, що Росія, на жаль, не поспішає визнавати факт порушення повітряного простору Молдови трьома ракетами", - заявив спікер парламенту.

За словами Гросу, їх це не дивує, а тільки підкріплює рішення шукати можливості для того, щоб не тільки могли відслідковувати ракети й літальні апарати, які порушують повітряний простір Молдови, а й могли задіяти системи, які запобігають таким спробам.

На запитання, скільки грошей потрібно Молдові на купівлю систем ППО, Гросу відповів, що оцінкою видатків мають займатися представники міноборони. Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий заявив, що Росія досі не визнала, що три російські ракети порушили повітряний простір країни.

"Ми не отримали офіційного пояснення. Виходячи з обговорень з колегами з МВС, та бесід, які я провів з військовим аташе, російська сторона зайняла більш оборонну позицію і вимагає від нас більше деталей замість того, щоб визнати те, що сталося. Ми не отримали підтвердження того, що повітряний простір Молдови справді був порушений", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що три російські ракети, які були випущені по Україні, пролетіли над Молдовою.

Пізніше прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця звинуватила Росію у порушенні суверенітету.

Оценка материала:

5.00 / 2
Молдова після прольоту російський ракет вирішила придбати системи ППО 5.00 5 2
Політика / Європа
19.10.2022 1518
Еще материалы раздела «Європа»