<
НОВИНИ ДНЯ: Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо Українивсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2022 676

ЗСУ можуть отримати важливу перевагу над окупантами: Жданов розкрив подробиці

Експерт оцінив готовність українських військових до зимового періоду.

87dc879bb3a89f414672f66219087d7b_19.10.22

Збройні сили України можуть підійти до зими більш підготовленими, ніж російські окупанти, за рахунок допомоги західних союзників.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на Youtube-каналі ТСН.

"Перевагу матиме той, хто найкраще екіпірує свого солдата. Якщо солдат буде зігрітий і нагодований, він воюватиме навіть у мороз. А якщо він буде холодним і голодним, то з нього воїн буде ніякий. У цьому ми сподіваємося, що ми матимемо перевагу, що ми своїх солдатів підготуємо до зими набагато краще, ніж російська армія", - зазначив експерт.

Жданов прокоментував інформацію про те, що на останньому саміті "Рамштайн" особлива увага приділялася екіпіруванню ЗСУ:

"Канада там попереду всіх – вони обіцяли надати 500 тис. комплектів зимового обмундирування. Сподіватимемося, що наші бійці будуть одягнені та взуті".

Військовий експерт Петро Черник розповів, як бойові дії зміняться з приходом зими. За його словами, якщо ґрунт замерзне, то і ми, і вони зможемо маневрувати. Якщо ж буде м'яка зима, такою, як вона була наприкінці лютого, тоді важка техніка зможе рухатися виключно дорогами.

"Росіяни навчилися на початку війни, що ми вміємо воювати у такий спосіб. Їхній велетенські колони техніки ми навчилися розбивати", – зазначає Черник.

Також експерт прогнозує, що на фронті все перейде у довготривалі артилерійські дуелі.

Своєю чергою, президент The Jamestown Foundation Глен Говард спрогнозував, що ЗСУ найближчими тижнями можуть звільнити Херсон та Нову Каховку, а далі бойові дії сповільняться, бо настане зима.

Зазначимо, що російські військові готуються зимувати в Україні, риючи окопи і зводячи протитанкові укріплення на окупованих територіях.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ можуть отримати важливу перевагу над окупантами: Жданов розкрив подробиці 5.00 5 1
Політика / Україна
19.10.2022 676
Еще материалы раздела «Україна»