<
НОВИНИ ДНЯ: 22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно Україні  Путіну час хвилюватися: три версії загибелі президента Ірану  Сім країн НАТО постачатимуть Україні техніку та ракети до ППО в рамках німецької ініціативи  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травня  Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштоювсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.10.2022 498

В Союзі птахівників України розповіли, коли здешевшають яйця

В Україні суттєво здорожчали яйця.

Проте в Союзі птахівників України обіцяють, що ціни на на них стабілізуються до кінця жовтня, а в листопаді почнуть знижуватися.

Про це 18 жовтня на брифінгу повідомив директор профільної асоціації Сергій Карпенко. Пише ТСН. 

"Очікуємо цього місяця збільшення пропозицій від промислового сектора завдяки збільшенню виробництва. Адже підприємства почали відновлювати своє поголів'я у червні-липні. В жовтні буде стабілізація цін на яйця, і очікуємо, що вже в листопаді буде зниження цін на полицях магазинів”, - зазначив він.

Водночас Карпенко пояснив, що зростання ціни на яйця спричинили сезонні коливання кількості продукції, зменшення кількості виробників яєць у попередні два роки та повномасштабне вторгнення РФ. Так, за його словами, за оцінками Союзу птахівників, промислове виробництво яєць через війну зменшилося десь на 20%.

Нагадаємо, що в Україні наприкінці вересня - на початку жовтня ціна на яйця зросла до 70 грн, а ще в липні десяток можна було купити за 23 гривні. В Мінагрополітики зазначають, що зараз ціна за десяток оптом становить 43 грн. Однак в супермаркетах вона коливається від 50 до 80 грн.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Союзі птахівників України розповіли, коли здешевшають яйця 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.10.2022 498
Еще материалы раздела «Економіка»