<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
19.10.2022 560

Рада безпеки ООН обговорить допомогу Ірану Росії під час закритого засідання, - CNN

Сполучені Штати, Франція і Великобританія планують порушити питання допомоги Ірану Росії у війні проти України під час закритого засідання Ради Безпеки ООН.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на CNN.

Засідання відбудеться після низки ударів Росії іранськими безпілотниками по українських містах й інфраструктурі, внаслідок чого були загиблі серед цивільних.

Три країни заявили, що допомога Ірану Росії, є порушенням Резолюції Ради Безпеки ООН 2231, яка обмежує Тегеран в передачі або ж отриманні певних видів озброєння.

Наразі незрозуміло, чи порушать країни саме це конкретне питання, або ж перейдуть до посилення санкцій проти Ірану.

"Я думаю, ви, напевно, бачили як раніше сьогодні, наші французькі та британські союзники публічно висловили оцінку, що постачання Іраном цих БПЛА Росії є порушенням Резолюції Ради Безпеки ООН 2231, і це те, з чим ми згодні", - заявив у понеділок головний заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

За словами Пателя, дальність польоту іранських безпілотників, яка перевищує 300 кілометрів, також є одним з порушень резолюції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада безпеки ООН обговорить допомогу Ірану Росії під час закритого засідання, - CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
19.10.2022 560
Еще материалы раздела «Світ»