<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
20.10.2022 474

Білоруський режим побоюється соціального вибуху у разі оголошення мобілізації, - ГУР

Режим Лукашенка в Білорусі побоюється оголошувати мобілізацію. Ймовірно, це може призвести до соціального вибуху в країні.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки України.

"Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, що відбувається в рамках так званої "часткової мобілізації" в Росії та розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в Республіці Білорусь, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні", - пише пресслужба розвідки.

Як відзначає розвідка, режим Лукашенка усвідомлює ризики відкритого приєднання до широкомасштабної війни проти України, у зв'язку з чим диктатор намагається продовжувати робити гучні заяви та показувати голові Кремля Володимиру Путіну "виконання союзницьких зобов'язань".

"Крім того, під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруськими спеціальними службами приховано вивчається можлива реакція суспільства та готовність долучитися до протестних заходів", - додає розвідка.

Диктаторський режим Білорусі не впевнений у тому, що населення країни підтримає рішення Лукашенка взяти відкриту участь у воєнних авантюрах Росії.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Білорусь почала погрожувати превентивними заходами стратегічного стримування для "недопущення нападу".

Оценка материала:

5.00 / 1
Білоруський режим побоюється соціального вибуху у разі оголошення мобілізації, - ГУР 5.00 5 1
Політика / Світ
20.10.2022 474
Еще материалы раздела «Світ»