<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
21.10.2022 526

Джонсон лідирує у рейтингу кандидатів на посаду прем'єра Британії, - опитування

За крісло прем'єр-міністра Британії та лідера Консервативної партії цілком міг би поборотися Борис Джонсон, якого змінила Ліз Трасс, що оголосила сьогодні про свою відставку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування членів Консервативної партії за 17-18 жовтня, опубліковані на авторитетному сервісі YouGov.

За даними опитування, більшість торі (члени Консервативної партії) хочуть, щоб уряд очолив Джонсон. Кожен третій консерватор (32%) каже, що саме він є пілходящим кандидатом. За ним йдуть колишній міністр фінансів Ріші Сунак (23%) та чинний міністр оборони Бен Воллес (10%).

Окремо наголошується, що виборці Трасс особливо зацікавлені у поверненні Джонсона - 44% від їхнього числа називають його наступником.

Більшість консерваторів вважає, що з роллю прем'єра найкраще впораються Джонсон (63%), Воллес (62%), Сунак (60%) та лідер Палати громад Пенні Мордонт (54%).

При цьому вони стурбовані тим, що проведення нових виборів за традиційною схемою може бути погано сприйняте суспільством. Майже 60% заявили, що партії слід визначитись з єдиним кандидатом. Половина підтримала б вибори в один тур за участю двох претендентів.

Нагадаємо, сьогодні британський прем'єр Ліз Трасс оголосила про відставку на тлі критики її економічної та фінансової політики.

Очікується, що з наступником визначаться наступного тижня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Джонсон лідирує у рейтингу кандидатів на посаду прем'єра Британії, - опитування 5.00 5 1
Політика / Світ
21.10.2022 526
Еще материалы раздела «Світ»