<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Росія
21.10.2022 410

Росія навряд здатна зібрати заявлену кількість військових для спільних з Білоруссю сил, – міноборони Британії

Олександр Лукашенко 14 жовтня заявив, що 70 000 білоруських військових і понад 15 000 російських сформують нове спільне російсько-білоруське угруповання військ. Однак насправді малоймовірно, що РФ здатна виділити таку кількість боєздатного особового складу.

Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії, оприлюдненому в твіттері.

"Росія навряд зможе сформувати боєздатні формування заявленої чисельності: її війська сконцентровані в Україні. Білоруські війська, швидше за все, мають мінімальні можливості для проведення складних операцій", – вважають британці.

Розвідка розцінює заяви про спільні війська як намагання продемонструвати солідарність Білорусі з Росією і переконати Україну сконцентрувати сили на охороні північного кордону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія навряд здатна зібрати заявлену кількість військових для спільних з Білоруссю сил, – міноборони Британії 5.00 5 1
Політика / Росія
21.10.2022 410
Еще материалы раздела «Росія»