<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
22.10.2022 385

Білорусь у повному обсязі бере участь у війні. Потрібно посилити санкції, - Науседа

Президент Литви Гітанас Науседа впевнений, що дії Росії та Білорусі доводять участь Мінська у війні проти України.

_gettyimages_1241008334i_650x410_22.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

 

"Бачимо рухи в Білорусі, які доводять, що частина мобілізованих військових направляють або збираються їх послати воювати в Україну через територію Білорусі. Це очевидні докази, що Білорусь у повному обсязі бере участь у цій війні. Тобто стає відповідальною так само, як і Росія за наслідки цієї війни", - наголосив литовський лідер.

Науседа додав, що Кремль формує у Білорусі спільні групи російської та білоруської армій. У Республіку перекидаються як військові, а й військова амуніція.

З урахуванням активного включення Білорусі у військові дії, Науседа знову закликав до посилення санкцій щодо режимів Кремля та Мінська.

"Я думаю, що ті санкції, які ми застосували, вже дають результат і в Росії значно менші можливості фінансувати цю війну. Однак для того, щоб повністю перегородити і бажання, і можливості продовжувати здійснювати широкомасштабні операції в Україні, ми маємо перейти до дев'ятого пакету санкцій", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора в Генштабі ЗСУ заявили про можливе вторгнення окупантів з Білорусі. Однак, за даними українських військових, метою може бути не Київ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Білорусь у повному обсязі бере участь у війні. Потрібно посилити санкції, - Науседа 5.00 5 1
Політика / Світ
22.10.2022 385
Еще материалы раздела «Світ»