<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт пікантної закуски з помідорів  Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачкавсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.10.2022 481

Наступного року щомісячний дефіцит бюджету становитиме 3-4 млрд доларів, – Мінфін

За оцінками Міністерства фінансів, у 2023 році щомісячний дефіцит бюджету  становитиме 3-4 млрд доларів.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, інформує сайт Мінфіну.

"Після останнього етапу скорочення витрат, ми фіксуємо щомісячний дефіцит на 2023 рік на рівні у 3-4 млрд доларів США", – повідомив Марченко.

За його словами, у наступному році українська влада має зробити все необхідне для того, щоб залучити зовнішнє пільгове фінансування та гранти для покриття пріоритетних видатків держбюджету, а також зосередитися на зборі коштів для реалізації програм швидкого відновлення.

Марченко нагадав, що з початку війни наші податкові надходження скоротилися, а військові витрати різко зросли.

"За декілька місяців нам вдалося збільшити рівень податкових надходжень, порівняно з першими місяцями війни. Весь цей час існувала фіксована потреба у фінансуванні розміром в 5 млрд доларів США на місяць. Але, незважаючи на величезні зусилля, яких доклали країни-партнери, щоб допомогти нам, дефіцит не було профінансовано у повному обсязі", – підсумував міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступного року щомісячний дефіцит бюджету становитиме 3-4 млрд доларів, – Мінфін 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.10.2022 481
Еще материалы раздела «Економіка»