<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
22.10.2022 410

Росія кинула, як "гарматне м'ясо", до 2 тис. "мобіків" на передову на Херсонщину

Ситуація для українських військ на півдні напружена, але контрольована.

Російська Федерація не жаліє своїх людей і недавно мобілізованих, які не пройшли бойової підготовки, та кинула їх на передову в Херсонській області. Пише ТСН. 

Про це йдеться у зведенні ОК "Південь".

"Обстановка на Південнобузькому напрямку в операційній зоні наших угруповань військ напружена, але контрольована. Противник веде оборонні дії, намагаючись утримати зайняті рубежі, водночас досить активно переправляє техніку, озброєння і навіть підрозділи з правого берега Дніпра на лівий", - зазначив спікер ОК "Південь" Владислав Назаров.

Він розповів, що на передову для поповнення втрат і посилення підрозділів ворог спрямував до 2 000 осіб із числа мобілізованих. Тим часом російські банківські установи, об’єкти гуманітарної сфери та завезених раніше на Херсонщину медпрацівників і вчителів поспіхом вивозять в напрямку тимчасово окупованого Криму.

Також речник відомства наголосив, що теракт Росії із підривом Каховської ГЕС може значно вплинути на роботу Запорізької АЕС.

Замінування дамби та агрегатів Каховської ГЕС – одного з великих енергооб'єктів – намагаються представити як намір Сил оборони України підірвати її. Цей теракт може суттєво вплинути на роботу ЗАЕС. Крім того, буде повністю зруйновано наповнення каналу з постачання води до Криму. Додатковим доказом підготовки провокації є те, що українських працівників окупанти вигнали з Каховської ГЕС, залишивши там тільки своїх співробітників", - зауважив Назаров.

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині: що відомо

Станом на 21 жовтня ЗСУ вдалося звільнити від ворога 88 населених пунктів Херсонської області. У порівнянні з 4 жовтня було деокуповано 50 сіл і селищ. Про це повідомили в Офісі президента.

Аби прикрити майбутній відступ, російські війська замінували та можуть підірвати Каховську ГЕС, поінформував український президент Володимир Зеленський. Підтоплення після підриву дамби загарбники використають як прикриття для відступу з Херсонщини. Через техногенну катастрофу, яка може статися в разі підриву дамби, Київ вимагає негайно направити на Каховську ГЕС міжнародну місію спостерігачів.

Російські війська на Херсонщині ризикують потрапити в котел – саме з цим пов'язаний їхній відступ з правого берега Дніпра, пояснив військовий експерт Сергій Грабський.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія кинула, як "гарматне м'ясо", до 2 тис. "мобіків" на передову на Херсонщину 5.00 5 1
Політика / Україна
22.10.2022 410
Еще материалы раздела «Україна»